Utbildning och innovation
Brainproof är ett innovativt kunskapsföretag inom psykologi och neuropsykiatri med ett brett kompetensnätverk i flera länder. Brainproofs engagemang består i att sprida psykologisk kunskap till yrkesverksamma, företag och skolor, liksom samhället i stort i syfte att öka den psykologiska hållbarheten.
Brainproof startades 2018 av Johan Pahnke, neuropsykolog och medicine doktor (Ph.D.).
Samarbete över gränserna
Vi samarbetar gärna med företag, organisationer och entrepenörer, exempelvis genom att ansvara för den psykologiska delen av projekt. Vill du bli samarbetspartner eller veta mer, vänligen kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan.
Johan Pahnke
Johan Pahnke är medicine doktor (Ph.D.) och ST-psykolog i klinisk neuropsykologi. Johan disputerade 2022 med avhandlingen Acceptance and Commitment Therapy for Autism Spectrum Disorder: Evaluation of feasibility, effectiveness, and validity of a novel contextual behavioral treatment. I sin avhandling har Johan utvärderat lämpligheten och effekten av en anpassad form av ACT (NEUROACT® – stresshantering för flexibilitet & hälsa) för ungdomar och vuxna med en autismdiagnos.
För att kvalitetssäkra NEUROACT® som stresshantering för individer med autism och andra neuropsykiatriska eller komplexa svårigheter och göra metoden tillgänglig för patienter, håller Johan metod- och gruppledarutbildningen NEUROACT® Online i Sverige och internationellt.
I övrigt utbildar Johan på regelbunden basis i bland annat ACT, KBT, neuropsykologi och stress inom bland annat habilitering, psykiatri, HVB-hem, skolor samt vid Karolinska Institutet, för bland and ST-läkare, blivande psykoterapeuter och på BUPs specialistutbildning.
Johan har tidigare arbetat som psykolog inom primärvården och psykiatrin. Han har handlett personalgrupper sedan 2003 och har vidareutbildning i handledning och konsultation inom specialistutbildningen för psykologer.
Boka Johan Pahnke som föreläsare
Ett psykologiskt hållbart samhälle
Visionen om ett hjärnvänligt och psykologiskt hållbart samhälle har vuxit fram utifrån kunskapen om att ett samhälle, som tar hänsyn till våra mänskliga och psykologiska behov, är möjligt. Idag vet vi mycket mer än för tio femton år sedan hur vår hjärna fungerar. Vi vet också vad en skadlig miljö utsätter oss för. Stress och utmattning är för de flesta alltför bekant. Vi vet också mer om hjärnrelaterade diagnoser, vilka medför en än högre risk för ohälsa hos personer med en diagnos. Listan på områden som brister ur ett hjärnperspektiv kan göras lång. Stadsmiljöer med skadliga bullnivåer, arbetsplatser med kontorslandskap, bostadsområden utan sociala mötesplatser, läroplaner utan hänsyn till hjärnans utveckling, klassrum med bristande arbetsro, eller livsstilsfaktorer som undergräver hälsa och välmående.
Samtidigt bör vi inte vara alltför pessimistiska. Alla som har läst Roslings Factfulness vet att världen har blivit mycket bättre. Och är på väg att bli ännu bättre. Med hjälp av vetenskapen utvecklar vi nya metoder som hjälper allt fler. Vi blir bättre på att diagnosticera och behandla sjukdomar och ohälsa. Och bygga in hälsa. Det finns idag kunskap och moderna metoder för att anpassa samhället till hur vår hjärna fungerar. Och forma hjärnan till att kunna möta de krav som det moderna samhället ställer på oss. Det är där vi vill vara. Och ta ett litet steg framåt för ett hjärnvänligt och psykologiskt hållbart samhälle.
Johan Pahnke, Stockholm