ACT i primärvårdenär en 2-dagarsutbildning som vänder sig till behandlande primärvårdspersonal som vill tillägna sig acceptance and commitment therapy (ACT) anpassat för primärvårdens ramar och behov. ACT är en modern och pragmatisk form av kognitiv beteendeterapi (KBT) som lämpar sig väl inom primärvårdens ramar. Metoden är tvärdiagnostisk och syftar till att öka patienternas flexibilitet och förmåga att själva hantera sina svårigheter.
I utbildningen ingår teoretiska och praktiska moment. Du lär dig och fördjupar de sex grundprocesserna i ACT. Du får träna på terapeutiska förhållningssätt och motivationshöjande tekniker samt göra ACT-konceptualiseringar av patientbeskrivningar. Du får även lära dig tekniker för att utveckla din egen terapeutiska flexibilitet. Genom utbildningen får du tillgång till en digital plattform med arbetsmaterial, ACT-övningar samt behandlingsmanualen ACT i primärvården som innehåller strukturerad vägledning anpassad till primärvårdens ramar och behov, för ditt fortsatta behandlingsarbete. Fokus i utbildningen är på användbarhet och praktisk nytta.
Utbildningen ges av leg psykolog Johan Pahnke, under specialistutbildning i klinisk psykologi/neuropsykologi och doktorand vid Karolinska Institutet inom ACT, stress och neurovetenskap. Johan är en erfaren ACT-utbildare och har arbetat som psykolog i primärvården under flera år. Hans utbildningsstil utmärks av att motivera och engagera, tydliggöra med konkreta exempel och att göra det komplexa enkelt.
Utbildningen ges som uppdragsutbildning.
”Utbildningen gav en god inblick i ACT och stimulerar till ytterligare förkovran”
”Utbildningen var konkret, jag uppfattade en tydlig användbarhet i det kliniska arbetet, jag uppskattade rollspel och växlingen mellan teori och övande”
Boka som uppdragsutbildning.
Vi återkommer till dig inom 24 timmar med bekräftelse på din intresseanmälan.